Parra Jimenez (Verdejo) 0,75 l

Bílé suché biodynamické víno vyrobené z typicky španělské odrůdy Verdejo. Hrozny se po sklizni lehce pomelou a nechají ležet po dobu 24 hodin, kdy zůstává hroznová šťáva v kontaktu se slupkami. Následně se vylisují a vzniklý mošt fermentuje v nerezových tancích po dobu přibližně 20 dní při teplotě nepřesahující 15–17 °C.

Víno má jiskrnou zelenkavou barvu, střední viskozitu s intenzivní vůní zeleného jablka, jasmínu a citrusových plodů. Zelené jablko se výrazně projevuje i v chuti a středně plný charakter vína je doprovázen výrazně svěží a šťavnatou kyselinkou. Velice příjemně pitelné víno, které vybízí k tomu, aby jste ho ochutnali znovu.

295 Kč

Parra Jimenez (Sauvignon blanc, Moscatel) 0,75 l

Bílé suché biodynamické víno vyrobené z odrůd Sauvignon blanc 90% a Moscatel 10%. Hrozny se po sklizni lehce pomelou a nechají ležet po dobu 24 hodin, kdy zůstává hroznová šťáva v kontaktu se slupkami. Následně se vylisují a vzniklý mošt fermentuje v nerezových tancích, po dobu přibližně 20 dní, při teplotě pohybující se okolo 15-17 °C.

Víno má citrónově zelenou barvu, střední viskozitu a velmi intenzivní vůní černého bezu, hluchavky a citrusových plodů. V chuti má lehce minerální a díky dobře integrované kyselince svěží charakter s dochutí citrusových plodů a zeleného jablka.

295 Kč

Parra Jimenez (Merlot) 0,75 l

Červené sucho víno vyrobené z odrůdy Merlot. Vinice leží v nadmořské výšce 700 metrů nad hladinou moře a mají stáří 10 let. Kombinace nadmořské výšky a slunečného počasí společně s praktikami biodynamického zemědělství zaručují, že i při vysokém výnosu 12 000kg/Ha, mají hrozny špičkovou kvalitu. Sbírají se ručně a navíc v noci. Po dopravení do vinařství se hrozny odstonkují a pomelou. Macerace a fermentace pak probíhají v nerezových tancích při teplotě mezi 22-26 °C po dobu 20 dní.

Víno má tmavší rubínově červené zabarvení, fialové odlesky a vyšší viskozitu. Vůně má střední intenzitu po ostružinách, brusinkách, rozinkách s lehce mátovým pozadím. V chuti vyniká dobře zakomponovanými, spíše lehčími taniny, které v kombinaci s dobře integrovanou kyselinkou činí víno skvěle pitelným. Středně plná ovocná chut se prolíná s decentní kořenitostí a dobře maskuje 13,5% alkoholu. Zbytkový cukr: 0,8 g/l, Obsah kyselin: 5,1 g/l, Obsah alkoholu: 13,5 %
Oblast: Castilla La Mancha

295 Kč

AOP Baume de Venise 0,75l

Červené suché víno vyrobené z odrůd Syrah 60%, Grenache 40%. Stáří vinic je 30 a leží v nadmořské výšce 210 metrů nad hladinou moře. Půda je jílovito-písčitá se štěrkovým podložím. Hektarové výnosy jsou okolo 3000 kg/Ha. Hrozny se sbírají a třídí výhradně ručně, potom se odstonkují, pomelou a naplní do nerezového vinifikátoru , kde dochází k fermentaci, která trvá 15 dní při teplotě 28°C. Po ukončení tohoto procesu se nechává víno zrát v dubových dvakrát až třikrát požitých sudech po dobu 12 měsíců. Teprve potom je stočeno do lahví.

Víno má hodně tmavou granátově červenou barvu a vysokou viskozitu. Vůně je krásně nazrálá, zralé lesní plody, ostružiny, borůvky, povidla, marmeláda, kořenitost, hřebíček, kmín, černé olivy, lékořice. Chuť je plná, výrazná, ovocně-kořenitá, harmonická s velmi dobře integrovanou kyselinou a taniny, suché, energické a přitom skvělá pitelnost a dlouhá dochuť.

520 Kč

Clearly Organic (Tempranillo) 0,75 l

Červené suché víno vyrobené z odrůdy Tempranillo. Hrozny se sbírají a třídí ručně. Náročnost výroby nesířeného vína je daleko větší, než u vín siřených a tak do procesu fermentace nesmí být vybrány hrozny, s žádnou vadou. Následuje fermentace ve speciálně upravených nerezových tancích při teplotě 26 °C po dobu 25 dní. Tanky jsou vybaveny systémem, který do nich vhání směs dusíku a oxidu uhličitého, která vytěsní veškerý vzduch a zabrání tak možné oxidaci. Jednoduše udělané víno, ale velice expresivní, jak barvou, tak vůní a chutí.

Víno má temně fialové zabarvení, vysokou viskozitu a velmi intenzivní vůni ostružin, švestek a třešní s lehce pepřovým pozadím. Chuť je plná, šťavnatá, expresivní, ovocná, energická, vyvážená s výraznými taniny a delší dochutí. Chuťová pestrost činí víno skvěle pitelným.

295 Kč

Mala Vida“Hříšný Život“(Cabernet, Syrah) barique 8 měsíců 0,75 l

Červené suché víno vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon 25%, Syrah 25%, Monastrell 25%, Tempranillo 25%. Stáří vinic u prvních dvou odrůd je 15 let a u druhých dvou odrůd více než 30 let. Hrozny se sbírají a třídí ručně. Fermentace jednotlivých odrůd probíhala v nerezových tancích, při teplotě 28 °C, po dobu 25-30 dní. V další fázi se odrůdy smíchaly a nechávaly zrát v nových francouzských dubových sudech značky Taransaud po dobu 3 měsíců a další 3 měsíce, v amerických dubových sudech Victoria, středně vypalovaných. Ve finální fázi zrálo víno 2 měsíce rovněž v amerických sudech, ale značky Intona, silně vypálených. Celková doba zrání je tedy 8 měsíců. Tento způsob stupňovitého zrání byl zvolen, za účelem získání, komplexního, vyváženého, aromaticky a chuťově pestrého vína.

Víno má temně fialovou barvu a vysokou viskozitu, intenzivní vůní ostružin a černého rybízu s lehce karamelovým pozadím. Chuť je plná, energická, vyvážená, po zralém červeném ovoci, skvěle zakomponovanou kyselinou a výraznější tříslovinou. Dochuť je dlouhá s tony karamele, hořké čokolády a kakaa.

395 Kč

Tintor Alba Organic Seleccion (Garnacha tintorera) 0,75 l

Základní fermentace probíhala v nerezových tancích dva týdny při teplotě 25-27 °C. Následně se víno dalo do francouzských dubových sudů, značky OAK, o objemu 225 l, kde proběhla malolaktická fermentace a zrání vína, které trvalo celkem 14 měsíců.

Víno má sytou, tmavě fialovou barvu a velmi vysokou viskozitu. Vůně je výrazná s tony černého čaje, černých oliv, pečeného toustu a kouře. V chuti má plný a na taniny bohatý charakter, který se prolíná s chutí nazrálého ovoce, povidel, černého čaje s lehce pralinkovou a dlouhou dochutí.

495 Kč

Bikandi Rioja Crianza 2013 (Tempranillo) 0,75 l

Červené suché víno vyrobené z odrůdy Tempranillo. Oblast Rioja je známá tím, že se zde sklízí hrozny velmi pozdě. U tohoto vína se sklízely na konci listopadu, výhradně ručním sběrem do malých 15 kg beden. Dále se hrozny třídí na pásovém dopravníku, aby se dostaly ke zpracování jen ty nejlepší a hlavně zdravé hrozny. Následuje odstonkování a pomleté hrozny se plní do nerezových vinifikátorů, kde probíhá fermentace při teplotě mezi 26-28 °C, po dobu 4 týdnů. Po ukončení fermentačního procesu dochází ke 14 denní postfermentační maceraci a dvakrát denně se promíchává ručně matolinový klobouk. Následuje zrání v nových francouzských dubových sudech po dobu 14 měsíců. Poté se víno plní do lahví, kde zraje 12 měsíců.

Víno má třešňově červené tmavší zabarvení a vysokou viskozitu. Vůně je intenzivní kořenitě-ovocná, mix zralého i čerstvého ovoce se prolíná s kořením, hřebíček, bílý pepř, balsamiko. Chuť je středně plná, šťavnatá s výborně zakomponovanými sametovými taniny a lehce kávově-karamelovou, delší dochutí.

440 Kč

Bonaval „Lopez Morenas“ (Macabeo) cava brut 0,75 l

Bílé šumivé víno vyrobené z odrůd 90 % Macabeo a 10 % Parellada. Po primární fermentaci, která probíhala v nerezových tancích, se do lahví s vínem přidá tirážní likér. Po uzavření lahví dochází k sekundární fermentaci, která trvá 9 měsíců. Na konci zrání dochází k odstřelení usazených kvasinek a je přidán dosažní likér, díky kterému je víno zatříděno do kategorie „brut“.

Víno má světle žlutou barvu se zelenkavými odlesky a výrazným perlením. Vůně je čistá, svěží, s tóny jablek, citrusových plodů a jemným nádechem čerstvě upečeného chleba. V chuti vyniká velmi jemné, nedráždivé perlení s dobře integrovanou kyselinou a ovocně krémovitá dochuť.

290 Kč

Cava Mas Candi (Macabeo, Xarel-lo, Parellada, Sumoll) brut 0,75 l

Bílé šumivé víno bez jakéhokoliv cukru se zráním 2,5 roku při sekundární fermentaci.

480 Kč